tiistai 13. marraskuuta 2012

Joulujuttua..

Heippa.

Aika se kulkee ja ennen kuin huomaakaanon jo joulukuu ja joulukalenteriluukkujen availujen aika.
En viitsi tehdä tälläkertaa kalenteria itse, sen sijaan meillä availlaan luukkuja kuvakalenterista ja joka aamu myös joulutötteröön on puikahtanut pikkuinen tonttu (kylläkin vanhoista kätköistä) tai suklaayllätys lapselle.

Minä tykkään näperrellä kaikkea kotona ja leikkiminen lapsukaisen kanssakin on ihan hauskaa, ainakin jos "lelut" saa tehdä itse.
Meillä oli viimevuonnakin tälläinen styroksilevylle rakennettu Joulumaa, joka osoittautui tosi kovaksi hitiksi lapselle. Styroksi ensin maalataan ja halutessaan voi sivellä maalin päälle vähän liimaa ja sitten sirotella vielä hileitä- niin saa hanget hohtamaan.(tässä pystyy olemaan apuna vaikka 2-vuotiaskin)
Sitten vain ulos hakemaan kuivuneita oksia, jäkälää ja talventörröttäjiä.  Ja niin metsän, majojen ja aitojen  rakennus voi alkaa.
Viimeistelyksi tekolunta spraypurkista.


Alkuun metsässä voi leikkiä eläimillä ja joulukuussa kaivetaan tontut kehiin.

Kovettuvasta massasta saa tehtyä vaikka pulkan.

Viimevuonna tein tyttären kanssa yhteistyöllä myös pingviinejä.
Nyt alkuun joulumaata asuttavat muovieläimet. Suosittelen tätä projektia, varsinkin jos ei pienet jäkälän palat lattialla haittaa:)


Tein "joulukangassettejä" kauppaan myyntiin, jos joku muukin intoutuu tekemään joulukoristeita tai vaikka joulutötteröitä.Valikoima täydentyy vielä tämän ja ensikuun aikana.

Hauskaa alkanutta viikkoa!

Ps.Laitoin tuossa taannoin kännykkäpussin ohjeen verkkokaupan sivuille


1 kommentti:

  1. Mahtava joulumaaidea! Täytyykin laittaa korvan taakse :)!

    VastaaPoista