Tosi kiva leipomus, jossa myös 4-v leipurille riittää puuhaa. Homma alkaa keksien murskaamisella pussissa. Eikä uuniakaan tässä tarvita.
Me sovelsimme ohjetta, joten se meni jotensakin näin:
Suklaapallerot (15kpl)
Ainekset "taikinaan":
100g Marie-keksejä
100g Pipareita
120g pehmeää maustamatonta rahkaa
120g tummaa suklaata
2rkl tomusokeria
Kuorrutukseen:
Vähintään 250g suklaata (jos teet kahdella eri kuorrutteella niin noin150g valkoista- ja noin 150g tummaasuklaata)
Ohje:
-Murskaa keksit pussissa.
Tämä vaihe oli 4 -vuotiaan mieleen |
-Sekoita hieman jäähtynyt sula suklaa ja tomusokeri rahkaan. Maista, että rahkaseos on riittävän makeaa ja lisää vaniliinisokeria tai tomusokeria tarvittaessa.
Tähän voi lisätä suklaata niin paljon kuin haluaa. |
- Sekoita rahkaseos keksimurskaan. Pyörittele palloja taikinasta.
- Laita kovettumaan puoleksitunniksi jääkaappiin.
-Sulata suklaata kuorrutusta varten vesihauteessa.
-Pyörittele pallot sulassa suklaassa teelusikkaa tai hammastikkua apuna käyttäen, nosta leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa. Mikäli teet kahdesta eri suklaasta kuorrutteen, voit koristella suklaan lopuilla palloihin raitoja.
Ja ei muuta kun herkuttelemaan.
Herkkujen alle voi ommella kauniista kankaasta pesunkestävän "kankaisen kakkupaperin".
Tarvitset 2 pyöreän muotoista kangaspalaa. |
Ompelin kaksi pyöreää kangaspalaa nurjat puolet vastakkain ja jätin pienen kääntöaukon. Käänsin oikeinpäin. Sitten ompelin oikealta puolelta kääntöaukosta aloittaen ympyrän reunoja mukaillen ja spiraalimaisesti kankaan keskustaa kohti ympäri, ympäri ympäri...
Koukuttavaa tuo spiraalin ompeleminen, ompeleen voi tehdä jollain rajummalla värillä, jos haluaa ompeleen näkyvän kunnolla. |
Kankaana käytin Lumihiutale-kangasta |
Nyt vain mietttimään minkälaisia "kakkupapereita" sitä jouluksi tarvittaisiin.
Noita namusia meidän pitää kokeilla :)
VastaaPoistaOn niin herkullinen ohje, että pakko testata.
VastaaPoistaJoo nämä oli kyllä aika hyviä:) Alkuperäisessä ohjeessa ehdotetiin myös testaamaan appelsiinisuklaata tavallisen tumman tilalta tai mozartin kuulien ystäville marsipaanikerrosta ennen kuorrurusta.
VastaaPoistaKiva ohje, näitähän voisi lasten kanssa joululomalla "leipoa"
VastaaPoista