keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Talvimaa-askarteluohje

Talvi- joka mielestäni kesti täällä Espoossa noin 10 päivää, on väistymässä. Sinänsä hassu aika esitellä meidän suuri talviaskartelumme, mutta ennen kuin muutamme talvimaan kevätteemaan, ajattelin laittaa tänne kuvia ja ohjetta.

Tarvitset oikeastaan vain styrox-levyn,liimaa ja maalia, loput löydät luonnosta.

Tässä mitä me käytimme:

-Styrox-levy (omamme on 70 x 70, mutta puolta pienemmälläkin pärjää. Näitä ón usein pakkausmateriaaleina isommissa kodinkoneissa ja sitten taidetarvikeliikkeistä saa näitä ostaa.)

-Maalia (me käytimme akryylivärejä, niin värit eivät haalistu ja kestävät tarvittaessa jos levy halutaan siirtää ulos "piiloon")
-Keppejä, tikkuja, käpyjä, sammalta, jäkälää, tammenterhoja, kiviä (me keräsimme omamme lukuisilla koiranulkoilutusreissuilla, jotka osaltaan inspiroivat tähän koko askarteluun. Oksien ym kannattaa antaa kuivua hyvin sisätilassa, etteivät katkea kun niitä tökkii styroxiin kiinni ja sammalkin pysyy ehjänä paremmin, kun se on kuivunut. )
-Lisäksi  liimaa, että saatte kaikki kivet, kuivuneet lehdet ym. liimattua kiinni stroksiin, ettei leikkiminen jatkossa aiheuttaisi kauheasti sotkua. Liimalla kiinnitetään myös hileet, jos niillä haluaa tehostaa "kimaltavaa vettä", tai "kiiltävää lammen jäätä"tms.

-Tekolunta voi halutessaan spreijata koko komeuden päälle, mutta se vähän kyllä haisee ja jää hiukkasen tahmeaksi.
 
Koko homma siis aloitetaan keräämällä ulkoa kaikenlaista materiaalia. Niiden kuivumista malttaa odottaa seuraavaan päivään kun pääsee jo maalaamaan styroksia.

Sitten pikkuhiljaa voi alkaa rakentelemaan aitoja, pesiä ym.levylle muuttaville asukeille.

Hile on vähän sotkevaa, mutta liiman kuivutta, voi käydä koko komeuden ravistamassa hellävaroen pihalle, niin liiat glitterit ei ole hetken päästä pitkin naamaa.

Riippuen vuodenajasta milloin tämmöisen tekee, että kelpaako sinne tonttujen tulla saapastelemaan. Huoneilmassa kuivuvasta massasta voi myös muovailla eläimiä (taustalla meidän huikeat yhteistyöllä toteuttamat pingviinit vuoden takaa:))
Meillä asustaa täällä joka vuosi ensin muovieläimet ja sitten tontut, joulun jälkeen sitten eläimet palailevat retkiltään.

Led-kynttilät sattuivat löytymään heräteostoksena joskus kassajonossa seisoskellessa ja tännehän ne passaa.

Tämmöinen on sitten helppo purkaa, kun poistaa vain lelut, niin kaiken muun voi sitten tyhjentää roskiin ja tätä levyä me on käytetty jo 3 vuotta ja aina tyhjänä säilytetty varaston hylly takana. Se riski tämmöisen askartelussa on että tämä kyllä ainakin meillä on päihittänyt monet joululahjat ym. :)
     Askartelun iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti