sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kevään juhlaa ja hyrräohje

Meillä on valmisteltu vappua ja näperretty vapun koristeita itse. Viimein on sima pullotettu ja piha siisti.  Huomiselle päätettiin jättää munkkien  paistaminen. Jo pelkkä siman tuoksukin on niin hyvä:)

Mutta koristeisiin..
Onko kennopaperi jo vanha tuttavuus?

Minulle se on aikas uusi juttu ja sillä saa kaikkea kivaa aikaiseksi. Sitä myyvät ainakin isommat Tiimarit. Noihin monivärisiin koristetikkuihin (ylimmissä kuvissa) käytin lisäksi klemmareita ja puisia varrastikkuja. Näitä ajattelin laittaa huomenissa simantankkauspaikoille puutarhaan. Koristeet saa laitettua kasaan käytön jälkeen ja uusiokäytettyä joskus toiste.

Pihalle askarteltiin vielä paperihyrriä.Tekeminen oli nopeaa ja minusta niistä tuli hienoja.Voisikos näitä käyttää vaikka lastenhuoneen koristeena.

Paperihyrrien ohje:

-Tarvitset kartonkia/tapettia ja kuviollista puuvillakangasta/paperia
-Liimaa (spray sopii parhaiten)
-pitkiä puisia tikkuja
-karttanastoja

-Leikkaa haluamasi kokoinen neliö kartongista, liimaa kuviollinen kangas paperin toiselle puolelle (ja siisti reunat saksilla)
-Leikkaa neliön joka kulma kahtia kohti neliön keskustaa (kokeilemalla huomaat kuinka pitkä leikkauskohdan on syytä olla)
-Ota joka toisesta aikaansaamastasi kulmasta kiinni ja vie neliön keskelle
-Kiinnitä kulmat karttanastalla tikun päähän niin että nasta lävistää joka kulman
-Voit pyöritellä hyrrässä olevaa reikää hieman suuremmaksi esimerkiksi tavallisen nastan avulla, että karttanastalle kolo on hieman löysä, jotta se pääsee tuulessa pyörimään

  Voila´!

Ihanaista vapputunnelmaa toivotellen,
Kirsi

3 kommenttia:

  1. Tosi kivoja koristeita. Mulle kennopaperi ei oo tuttu, mutta mielenkiinto heräsi. Kivaa vappua teille!! :)

    VastaaPoista