maanantai 16. huhtikuuta 2012

Takki ja hattu

Sainpas itsekin sen pitkään mietityn takin tyttärelle valmiiiksi.

Kaavana käytin tuttua Sparrow-takin kaavaa, joka muokkautui työn edetessä.

Kaulus on avoimempi kuin alkuperäisessä ja taskun jätin kokonaan pois. Resoria minulla oli vähän naftisti, joten muokkasin kaavaa hieman siinäkin kohtaa. Kaava on kokoa 104, yleensä tytöllä käytössä on 98, menisiköhän tämä ensivuonnakin.

Kanvastyyppiseen sienikankaaseen päädyin kenties sen räväkkyyden ja kirjavuuden ansiosta, sopii sitten vähän joka väriin. Vuorikankaana on ohuehko pilkkukangas.

Hattu sävy sävyyn ja kun hatun kääntää on toinen puoli oranssia vakosamettia. Kippo-hatun kaava on Juju-kirjasta, jonka poimin kirjaston hyllystä.

Tämä takki taisi olla nyt ensimmäinen ompelus, jota takin saaja sanoi oitis ihanaksi ja halusi heti päällensä.

Nämä oli kuulemma juhlavaatteet:)

 Kiva kun arvonnassa on noin paljon osallistujia jo kasassa ja jokunen uusi lukijakin on tullut!

5 kommenttia:

  1. Ihana takki! Mä oon myös ajatellut tehdä tolla kaavalla nyt Islalle. Vähän oon epäröinyt ettei se ole liian leveä, kun Isla on niin siro, mutta ainakin sun tytölle näyttää istuvan hyvin ja on tosi söpö päällä. Onks se sun mielestä hirveän leveä malli?

    VastaaPoista
  2. Ei se mahdottoman leveä ole,mutta olis siinä varaa kaventaa kyllä.Nyt kun en laittanut mitään vanua vuoreksikaan,niin alle mahtuu hyvin vaatetta. Sit huppua en varmaankaan näillä kummallakaan kerralla ole osannut laittaa ihan oikein tai sitten se on jotenkin erikoinen sieltä niskasta,kannattaa katsoa tarkkaan se.Ihana malli kyllä!

    VastaaPoista
  3. Onpa raikasta menoa! Kankaat sopii hyvin yhteen!

    VastaaPoista