perjantai 8. elokuuta 2014

Saumurin verryttelyä

Olen viimepäivinä tehnyt tuttavuutta lainasaumuriin. Kauheasti lankoja, mutta helpon oloista surruttelemista-ajattelin.

No mutta kun tartuin toimeen ja tarkemmin aloin tikin jälkeä katselemaan, huomasin ettei kaikki ollut kohdillaan. Tikki nimittäin näkyi päällispuolelle saumasta. Ja joka käännöksessä kangas leikkaantui sauman sisäpuolelta rikki. Suttasin ja ruttasin ja jätin jo koneen pariksi päivää oman onnensa nojaan.

...Mutta eihän sen voinut antaa vaan ollakaan. Blaah ja puuh, koitin kaikenlaisia säätöjä muuttaa ja savu alkoi pikkuhiljaa nousta korvista. Kyselin neuvoja jo Facebookin Ompelu elämää-ryhmästäkin. Sieltä sain neuvoja ja myös rohkeutta laittaa kaikki langat tuohon monimutkaiseen vekottimeen uudestaan netistä löytyvän ohjekirjan avulla. Enpä ennen ollut tiennyt, että niiden laittamiseen tarvitaan jopa pinsettejä:/.

Lopussa kiitos seisoo ja nyt kone toimii kuin enkeli. Ilmeisesti langat  oli vain tosi väärin laitettu, sillä kaikki ongelmat hävisivät, kun langoitin vain sen:)


 Halusin äkkiä saada jotain konkreettista valmiiksi, kun olin kerran jo tuhlannut saumuriin turhaa aikaa tuntitolkulla. Niinpä tartuin Hello Tokio ystävät-kankaaseen ja surruttelin tyttärelle pehmoisia kavereita yllätykseksi.
Tuolle kissalle oli tehtävä vielä vartalokin ja hyvä niin, sillä se osoittautuikin ehdottomaksi suosikiksi.

Nyt on sitten kaavojen mietintä ja leikkuu menossa, josko edes parit vaatteet saisi tuolla saumurilla tehtyä ennen kuin se matkaa takaisin omaan kotiinsa.

Hauskaa viikonloppua:)

2 kommenttia:

  1. Onpa kertakaikkisen suloisia pehmoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Tosta kankaasta sais vaikka mitä hauskoja juttuja tehtyä, mutta noi on kieltämättä symppiksiä.

    VastaaPoista