maanantai 9. kesäkuuta 2014

Tilkkupeitto

 Ehkä kymmenen erilaista ideaa tyttären päiväpeitoksi on tässä viime vuoden aikana ollut mielessä, mutta kun Free spiritin ruusukankaat saapuivat kauppaan, ihastui tyttö niihin oitis, joten se oli siinä.

Kankaiden lopullinen valinta ja yhteen sommittelu jäi minun vastuulleni:) Valinta oli suorastaa vaikea, sillä useat verkkokaupan kankaat sattuvatkin sopimaan hyvin tälläiseen punavalkoiseen värimaailmaan. Ja vielä kun lähipäivinä Robert Kaufmanin kesäinen lähetys saapuu ja mm. pilkkukankaat tuplaantuvat, niin sai sekin pohtimaan mille tyylilinjalle peitossa lähtisi ja pitäisikö pilkkuja odotella.


Tilkut on nyt viimein saatettu onnellisesti yhteen.


 Ja peitostapa tuli juuri sellainen kuin päiväpeiton omistaja oli toivonutkin. Aika nopeasti työ eteni, ainoa joka tuotti tuskaa oli vinonauhan kohdilleen ompelu, vaikka kuinka monessa kohdassa jouduin turvautumaan ratkojaan, kun taustapuolen lakanakangas ei ollutkaan pinkassa mukana. Kantit ovat siis aikas makkarat paikkapaikoin, mutta hyvin kelpaa silti. Kankaiden välissä on jälleen Ikean ohut fleecehuopa.

Tällä kertaa, kun tein peitosta aika ison, niin en ommellut peiton yli koristetikkauksia lainkaan. Nehän  pitäisivät kerrokset paremmin paikoillaan, myös pesussa, mutta nyt päätin ommella muutamalla pistolla sieltä täältä kaikkien kankaiden läpi  ihan käsipelillä ja ratkaisu näyttää toimivan hyvin.                                     Näissä tunnelmissa, toivottelen ruusuista loppuviikkoa!

2 kommenttia: