keskiviikko 6. elokuuta 2014

Pirttihirmun murkinaa

Tällä kertaa vähän toisenlaista juttua:) Joitakin kertoja viikossa minulla on ihan koko päivä aikaa näille verkkokauppa-asioille. Silloin uppoutuu työhön täysin ja niinpä niinä päivinä usein tuppaa unohtua tuo syöminenkin.
Kun itselle vain tekeekin, ei ruoan valmistamiseen malta kovinkaan kauaa aikaa tuhlata. No nyt on kuitenkin löytynyt yksi helppo ja oivallinen ruoka. Se on nimittäin sosekeitto. Kohtalaisen terveellistä, helppoa ja valmistuu melkein ítsekseen,
Punajuuri on ollut meidän perheen ruokavaliossa jo pidempäänkin, joten sitä on pääosín tälläkertaa tämä keittokin.
Kasvisliemeen laitetaan kiehumaan punajuuria, pari perunaa, sipuli ja porkkanaa ja halutessaan vaikka omenaakin. Kiehutellaan kypsiksi. Soseutetaan ja maustetaan pippurilla, suolalla ja esim. mustaherukkamehutilkalla. Lautaselle sitten loraus kermaa tms. makua taittamaan.Ja tumma leipä on tämän kanssa lähes välttämätön.
Suosittelen kokeilemaan:) Lapsikin meillä tätä on syönyt, mutta tämä ei kuulemma ole kovin hyvää. Leipää dippaillessa keitossa menee kuitenkin alas:)
Lopun keiton olen käyttänyt päivällispastakastikkeen pohjaksi. Eli mieto punajuuribolognese. Ja lisukkeeksi vaikka aurajuustoa.
Pitemmittä puheitta, hauskaa viikkoa ja riemuitaan kesästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti