maanantai 1. syyskuuta 2014

Ihan huippua mosaiikkiaskartelua ja nukkekotipuuhaa!

Olemme viimeaikoina vierailleet useasti rautakaupoissa, kun on jos jonkin näköistä pikkuremonttia ollut meneillään. Tytär kyllästyy usein kaikenlaiseen kauppareissailuun aika nopeasti ja sitten on pitänyt keksimällä keksiä sieltäkin kaupasta jotakin kiinnostavaa tutkittavaa siksi aikaa kun jonottelemme maalin sävytysjonossa tms.

No rautakauppa onkin osoittautunut varsinaiseksi askartelijan keitaaksi.


Ens alkuun hankimme kaakeliosastolta kahdella eurolla suuria "mosaiikkiarkkeja". Nämä useita eri sävyjä sisältävät arkit on tarkoitettu siis ihan vaikka vessan kaakelointiin, mutta irtoavat verkosta helposti sormin ja ovat tosihauskoja esim.pannunalusen materiaaleina.

Samaisesta rautakaupasta lautaosastolta pyysin sahaamaan 20cmX20cm kokoisia puulevyjä (6kpl  oli 4e) ja niistä on nyt sitten ähelletty pannunalusia ja tauluja kotiin ja lahjoiksikin.


 Sitten meinasi tämän  äidin pelihousut suorastaan  revetä innosta, kun keksin että näillä mosaiikeillahan voi kaakeloida nukkekodin vessaa jne.

Tästä intoutuneena etsittiin lisäksi kaappien perältä vanhoja tapettien-ja lahjapaperien paloja ja liisteröitiin niitä parille seinälle. Sattumalta kaappeja kaivellessa esiin tuli myös "päällystysmuovinäytteitä", jotka nekin ovat muistaakseni peruja jostakin Värisilmäliikkeen tms. kivalta tädltä.

 Siitä se sitten lähti!  Vallan on nyt nättiä tapettia, parkettia ja marmoria tässä nukkekodissa;)

Lieneekin aika selvää, että tytär saikin sitten tämän projektin innoittamana synttärilahjaksi muutamia  ihania puisia huonekaluja, että leikit pääsivät kunnolla käyntiin.Puunvärisiä nukkekodin mukana aikanaan tulleita kalusteita maalattiin remonttiprojektin ohella akryyliväreillä ja nekin passaavat käyttöön hyvin. Aivan ihana idea tyttäreltä oli maalata vesi kylpyammeeseen:) Ja taustalla tässä komeilee kaakeliakin.


Huomaatte kai että kyllä nämä hiiret tietävät, on nimittäin Amy Butleria sohvan verhoilussa:)


  Nyt pikkuhiljaa remppaillaan kaikki huoneet ja laitellaan verhot, matot ja kenties valotkin:)

Ihan mahtavaa yhteistä puuhaa!

Hyvää alkanutta syyskuuta kaikille täällä kävijöille!

3 kommenttia:

 1. Minä haluaisin kovasti oppia mosaiikkitöitä! Aivan ihana nukkekotiprojekti teillä siellä meneillään, siinä on niin äidille kuin lapselle mukavaa puuhaa :)

  VastaaPoista
 2. Kävin itse aikoinani lyhyen mosaiikkikurssin. Silloin pistettiin pyyhkeen sisällä lautasia ym paloiksi ja sommiteltiin ensin kuva ja sitten vasta palat päälle. Ja mosaiikki saumattiin jauheesta ja vedestä sekoitettavalla laastilla. Kieltämättä innostaisi ruveta päällystämään vielä kurkkupurkkeja, tarjottimia ym

  VastaaPoista
 3. Vaan onpas ihanan näköistä!
  Alkoi tehdä mieli taas räpellellä Freijan nukketaloa :D

  VastaaPoista