tiistai 24. helmikuuta 2015

Voi miten ihanaa kutistemuovia!

No niin täällä on nyt löytynyt uusi yhteinen harrastus meille askarteluun hassahtaneille eli minulle ja ihanalle 5-vuotiaalle tyttärelleni. Nimittäin kutistemuovi.
Tyttärellä oli selvät sävelet hommassa ja hän halusi tehdä kutistemuovista tauluja nukkekotiin ja muutamia koruja myös. Ja minäpä halausin tehdä innokkaana lintuharrastajana linturiipuksia.

Yllättävän kivoja näistä tuli.


Tyttö teki haikaran permanent tusseilla käyttäen mustaa ja punaista, mutta uuni tummensi värejä niin että kaikki näyttää mustalta. Pohjana valkoinen muovi. Tämän korun sain pitää minä:)

Tässä käytetty mustaa permanent-tussia ja keltaista ja ruskeaa puuväriä kirkkaalle muoville.


Testattiin kirkasta ja valkoista kutistemuovia ja permanent-tusseja ja puuvärejä piirtelyyn.

Puuvärit ja varsinkin musta väri suttasivat valkoista pintaa hiukka, mutta muuten toimi hyvin. Värit tummenevat uunissa, joten vaikka näyttäisikin siltä ettei mitään väriä pintaan esimerkiksi puuväreillä tule, niin kannattaa vaan jatkaa koska värit tulevat esiin sitten uunin pienentäessä teokset 45% pienemmiksi.
Permanent-tusseilla kannattaa tehdä piirrustuksen rajat niin erottuu paremmin. Vihreä ja sininen muuttuivat uunissa melkein mustiksi.

Olen ihan koukussa tähän hommaan. Otin mallia lintukirjasta ja osan piirsin läpi ihan kokonaan.
Homma on hauskaa, helppoa ja suht nopeaa kun nämä valmistuvat uunista kolmessa minuutissa:)

Oliskos näitä muoveja kiva saada verkkokaupan valikoimaan...

Hauskaa alkanutta viikkoa.

4 kommenttia:

 1. Tosi hienoja! Mekin on kokeiltu tuota pari kertaa mutta ei ihan noin paljoa innostuttu :) Täytyiskin kaivaa loput muovinpalat kaapista ja tehdä pari kevätkorua!

  VastaaPoista
 2. Kutistemuovi on ihan paras!! minä olen tehnyt sillä vaikka mitä ja nytkin on työn alla mobile. Minä kutistan työni kuumailmapuhaltimella, mutta oliskohan se tuo uuni sitten tosiaan helpompi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Krista:)
  Arkirakkaus, uuni on tosi kätevä ja siinä kun kyttää vieressä milloin palat käpristymisen jälkeen taas suoristuvat, niin tietää milloin ne on valmiita. Mitä kaikkea olet siitä tehnyt? Mobilehan on hauska idea, ite pohdin kakkukoristeen tekoa ristiäisiin, mutta oltiin keretty tuhlaamaan kaikki muovi ennen h-hetkeä.

  VastaaPoista
 4. Esim koruja ja avaimenperiä: http://dibsukka.blogspot.fi/2013/09/pikkujuttuja_23.html

  Sitten olen tehnyt magneetteja: http://dibsukka.blogspot.fi/2012/09/uusi-villitys.html

  Joulukoristeita: http://dibsukka.blogspot.fi/2012/11/bling-blingia-elamaan.html

  Näiden lisäksi pyyhkeisiin nimikyltit, kännykkäkoruja ja kokeilinpa nappejakin. Nyt tosiaan työn alla mobile, joskohan sen saisi aikaiseksi blogata :D

  VastaaPoista